ПІДСУМКОВА ВИСТАВКА ХХ ЮВІЛЕЙНОГО МІЖНАРОДНОГО РЕПІНСЬКОГО ПЛЕНЕРУ

20 лютого о 15:00 у Вінницькому обласному художньому музеї відбудеться презентація виставки учасників підсумкового етапу ХХ МІЖНАРОДНОГО РЕПІНСЬКОГО ПЛЕНЕРУ, який проходив із 20 липня по 5 серпня 2019 року у м. Чугуїв.

Експозиція знайомить з широким діапазоном традиційних жанрів: пейзажу, натюрморту, портрета та нараховує 41 роботу, виконаних двадцять одним митцем з України, Фінляндії, Росії та Китаю.

Рєпінський пленер – однин із найвідоміших пленерів в Україні, проведення якого вже стало традиційним. Щорічно, починаючи з 2000 року, з різних країн світу на батьківщину великого митця з’їжджаються художники, для того, щоб почерпнути творчого натхнення, доторкнутись  до історії, відвідати місця, пов’язані з життям та творчістю І. Рєпіна.

Згідно з умовами кожен митець, залишає в дар місту дві свої роботи. Зазвичай творча група пленеру складається з 10-12 учасників, але у 2019 році – працював 21 митець – по одному найяскравішому представнику  минулих років. Це художники, чиї роботи на рєпінських пленерах найбільше вразили  глядачів та поціновувачів образотворчого мистецтва:

Запрошуємо поціновувачів сучасного живопису відвідати ВИСТАВКУ ПІДСУМКІВ ХХ ЮВІЛЕЙНОГО МІЖНАРОДНОГО РЕПІНСЬКОГО ПЛЕНЕРУ /м. Чугуїв/,

що неодмінно стане яскравою сторінкою життя нашого міста.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .