Відкриття XV Міжнародного фестивалю ім. П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк.

Під патронатом голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника та Вінницького міського голови Сергія Моргунова 15 травня 2017 року у концертній залі Вінницької обласної філармонії відбулося урочисте відкриття XV Міжнародного фестивалю ім. П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк.

Щороку Міжнародний фестиваль ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк  збирає на Вінниччині видатних співаків й музикантів із понад 15 країн світу, що надає можливість музичним поціновувачам познайомитись з кращими зразками класичної музики та знаними виконавцями з України і країн Європи.


Символічно, що цей захід відбувається саме на Вінницькій землі, яка надихнула великого композитора на створення неперевершених музичних творів.
Однією із найочікуваніших подій цьогорічного фестивалю є презентація новоствореного симфонічного оркестру Вінницької обласної філармоніїпід керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Георгія Куркова.
Новостворений колектив має свою неповторну індивідуальність, яка з часом обов’язково стане трендом сучасної європейської культури.
У 2017 році Вінницька обласна філармонія відзначає своє 80-ти річчя від дня заснування і презентація симфонічного оркестру це великий подарунок усім шанувальникам музичного мистецтва.

Водночас, своє мистецтво  дарували вінничанам провідні солісти обласної філармонії: народна артистка України Ірина Швець, Наталія Лановенко та Володимир Полторацький.
З вітальним словом до учасників фестивалю та шанувальників класичного мистецтва звернулисяголова Вінницької обласної державної адміністрації В.Коровій,начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації, заслужений артист України С.Городинський, генеральний директор обласної філармонії,  заслужений працівник культури України А.Левицький.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .