Запрошуємо відвідати персональну виставку витинанок Ліни Концевич

21 липня 2016 року в Світлиці обласного центру народної творчості  представила  свої неперевершені витинанки  майстриня Ліна Анатоліївна Концевич.

Майстриня дивувала глядачів своїми мережаними виробами на І Міжнародному святі народного мистецтва «Українська витинанка» в м.Могилеві-Подільському. Ліні Анатоліївні запропонували відтворити давні витинанки регіонів Поділля та Буковини у Національному музеї народної архітектури та побуту України в селі Пирогово під Києвом, з чим вона майстерно справилася.

Сьогодні майстриня презентує свою творчість на шостій персональній виставці. Її  рукотворні вироби були представлені в різних країнах світу: Канаді, Польші, Росії, Італії, Білорусії та ще в багатьох інших.

Ліна Анатоліївна є постійним учасником обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях з витинанки.  Активну участь бере у проведенні майстер-класів з виготовлення витинанки. В цьому році успішно провела майстер-класи  для працівників галузі культури Донецької області в м.Краматорську.  Кожна її робота –  то її світ, у котрому вона творить свою неньку – Україну, її колорит і звичаї. Аркуш паперу у її руках перетворюється на витвір мистецтва,  котрому  немає аналогів. На виставці  різноманітні роботи – це і дерево життя, і вазони, і птахи, обрядові сюжети  за мотивами Тараса Шевченка. Деякі з її робіт, які ілюструють твори великого Кобзаря, зараз знаходяться у фондах Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Можна стверджувати, що майстри витинанки самовіддано продовжують і розвивають художні традиції народної української культури.

Виставка триватиме з 21.07. по 10.08. 2016 р. в Світлиці ОЦНТ    

ex11

ex12

ex13

ex14

ex15

ex17

ex18

ex19

ex20

ex21

ex22

header               

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .