Обласне свято кобзарського мистецтва ім.В.Перепелюка

 16  17   листопада 20018 року в місті Вінниці та смт.Вороновиця  відбулося  обласне свято кобзарського мистецтва «Струни вічності» імені відомого бандуриста Володимира  Максимовича Перепелюка з нагоди відзначення його 108 річниці від дня народження.

16  листопада  в селищі Вороновиці о десятій ранку  відбулося покладання квітів до могили Перепелюка,  а також був проведений  творчий вечір присвячений пам’яті  Перепелюка. В ньому взяли участь представники від Вінницької районної державної адміністрації, районної ради,  а також  від Вороновицької об’єднаної територіальної громади та обласного центру народної творчості. Для участі у концертні програмі долучилися  дитячий  вокальний ансамбль,  дует бандуристок Вороновицької дитячої музичної школи та дует з села Гуменне Вінницького району.

17 листопада у Великій залі Вінницького коледжу культури і мистецтв імені Миколи  Леонтовича відбувся святковий концерт за участю кращих бандуристів області.  У концертні програмі взяли  участь шістнадцять ансамблів малої форми та чотири окремі виконавці.  Загалом у святі були  задіяні понад 150 чоловік  з  шести районів області та з міста Вінниці.  Бандурне мистецтво  представляти  ансамблі  бандуристів дитячих музичних шкіл з  міст  Гайсина,   Теплика, Могилева-Подільського, Ямполя, Бершаді, а також  школи естетичного виховання міста Хмільника та дитячої музичної школи  с. Уланів Хмільницького району, Стрижавської дитячої музичної школи  Вінницького району.  Від міста Вінниці в концерті  взяли участь  ансамблі бандуристів №1 та №2 дитячих музичних шкіл,   дитячої школи мистецтв,  а також ансамбль бандуристів та кращі студенти Вінницького коледжу культури і мистецтв імені М.Д.Леонтовича. В  концертній програмі звучали пісні сучасних українських композиторів, обробки українських народних пісень, а також   інструментальні твори відомих  композиторів в перекладенні для бандури.

13.00 – для  викладачів  коледжу та культури і мистецтв ім.М.Д.Леонтовича та дитячих музичних шкіл, відомим бандуристом, композитором, солістом Національного академічного народного хору ім.Г.Верьовки,  заслуженим артистом України – Володимиром ВОЙТОМ був проведений майстер-клас «Бандура Гната Хоткевича. Харківський спосіб гри».  Під час проведення майстер-класу  маестро продемонстрував віртуозну гру на бандурі  Гната Хоткевича.  Ознайомив глядачів з особливостями прийомів гри на ній. Також ми мали можливість  взнати історію створення  такої бандури Гнатом Хоткевичем. Володимир ВОЙТ обдарований багатьма талантами. Він ще й чудовий лектор.   Напрочуд легко  і доступно він зумів за відносно короткий час подати дуже багато інформації про  унікального українця майстра і музиканта, композитора і інженера   Гната Хоткевича. 

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .