Обласне свято фольклору імені Гната Танцюри

16 червня 2018 року в селі Зятківці Гайсинського району відбулося традиційне обласне свято фольклору ім.  Гната Танцюри, темою якого цього річ  став «Вишитий рушник – оберіг роду».

На співочому подвір’ї Зятківецького СБК розмістилися глядацька зала, містечко майстрів з ужиткового мистецтва, світлиці сільських та об’єднаних територіальних громад Гайсинського району. У рамках свята було представлене унікальне дефіле українського традиційного тканого і вишитого рушника.

Почесними гостями свята стали начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації, заслужений артист України – Станіслав Городинський; доктор філологічних наук, професор, завідувач відділу фольклористики інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Рильського НАН України – Микола Дмитренко; фольклористка, директор музею фольклору Г.Танцюри та депутат обласної ради – Наталія Громова; поетеса – Жанна Дмитренко.

В концертній програмі свята взяли участь 25 колективів з 16 районів області та міста Вінниці, що об’єднали  понад 400 учасників.

Перехідний приз Гната Танцюри  та пам’ятний подарунок отримав переможець конкурсної програми – народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Берегиня» Орлівського СК Теплицького району (керівник Оксана Чернега), який знаний та шанований на Вінниччині понад 30 років.

Всі колективи-учасники отримали дипломи за учасників та пам’ятні сувеніри. Подяками управління культури і мистецтв Вінницької ОДА та обласного центру народної творчості нагороджено відділ культури та туризму Гайсинської районної державної адміністрації, Гайсинський районний будинок культури, голова Зятківецької сільської ради Микола Керанчук, а також учасники дефіле.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .