Обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!»

21 травня 2015 р. у Шаргородському районному будинку культури відбувся щорічний обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!», який у цьому році присвячено Дню вишиванки.

Фестиваль національних меншин для Шаргородщини є мистецькою візитівкою, адже з 1992 року вперше на Вінниччині саме в смт. Шаргород з метою відродження та збагачення культурної спадщини народних традицій національних меншин було започатковано обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!».

Учасниками фестивалю стали творчі колективи Шаргородського району переважно польської, єврейської, російської, чеської національностей. В рамках фестивалю були представлені національні вулиці з виставками декоративно-прикладного мистецтва та стравами національної кухні.

За ініціативи Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради у 2012 році, з нагоди відзначення 80-річчя Вінницької області та відзначення 25-річчя від дня заснування фестивалю, відбувся І Міжнародний фестиваль національних культур «Усі ми діти твої, Україно!».

Цьогорічний фестиваль розпочався святковою ходою учасників фестивалю центральною вулицею міста та презентацією 32-х багатометрових традиційних рушників, вишитих майстринями традиційної ручної вишивки територіальних громад району.

У святковому концерті,  якій відбувся у переповненому шаргородчанами районному будинку культури, взяли участь 25 кращих національних колективів та окремих виконавців із Шаргородщини (cc. Джурин, Хоменки, Івашківці, Мурафа, Слобода-Шаргородська, Писарівка, Михайлівка, Козлівка, Плебанівка), а також Калинівського, Тиврівського району та міста Вінниці, які представили культуру різних народів.

Відкрили концерт заступник начальника управління у справах  національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, заступник директора ОЦНТ Олена Назарець, голова Шаргородської райдержадміністрації Михайло Попов та голова Шаргородської районної ради Володимир Павельський.

Фестиваль став ще одним прикладом міжнаціональної толерантності та взаєморозуміння між представниками національних спільнот Вінниччини.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .