У читальній залі Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук відбулася презентація книг Ігоря Федорова «Открытие» та «Казки дивного лісу»

24 травня 2018 року о 14:00 у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук відбулася презентація книг Ігоря Федорова «Открытие» та «Казки дивного лісу».

Федоров Ігор Євгенович – вінницький письменник-фантаст, сценарист і перекладач. Закінчив Вінницький політехнічний інститут за спеціальністю «Автоматика і телемеханіка». Працював електротехніком, інженером, диск-жокеєм, журналістом, літературним редактором, директором малого підприємства, будівельником, програмістом, перекладачем, видавцем.

Ігор Федоров був одним із засновників Вінницького клубу любителів фантастики «Лабораторія», одним із упорядників проведення у Вінниці трьох Всесоюзних конвентів любителів фантастики «Віннікон».

Ще навчаючись у школі Ігор Євгенович виявляв неабиякі творчі здібності. Початком його літературної діяльності стали оповідання «Трамвай до кінцевої» і «Лабіринт». Перша збірка «Відкриття» побачила світ у видавництві «Прометей», її наклад становив 125000 примірників. Потім були повість «Перша печатка», роман «Нове небо», збірки «Міські казки», «Данило – учень віщуна», «Казки дивного лісу» та інші.

«Звичайно, основним моїм заняттям завжди була наукова фантастика. Писав я з різним успіхом все життя», – стверджував Ігор Федоров. Він створював власний світ відкриттів, фантазій і надій. Смерть письменника стала важкою втратою для рідних, друзів та шанувальників.

У 2018 році було перевидано збірки Ігоря Євгеновича «Открытие» і «Казки дивного лісу». Нове видання збірки «Открытие» («Відкриття») включає як раніше відомі твори, так і ті, що за життя автора не публікувалися. Теми, висвітлені в них, актуальні і сьогодні. Збірка для дітей «Казки дивного лісу» перекладена на українську мову Л. Я. Шутовою. У ній вміщенні найбільш світлі й оптимістичні твори, які зацікавлять як юних, так і дорослих читачів.

У презентації, організованій матір’ю письменника Неонілою Миколаївною, взяли  участь:

Віктор Мельник – поет, літературознавець, перший заступник голови Національної спілки письменників України;

Іраклій Вахтангішвілі – редактор, віце-президент Всеукраїнського об’єднання любителів фантастики «ВОЛЬФ»;

Олександр Шемет – громадський діяч, журналіст, диск-жокей.

Модератор заходу – поет, сатирик, бард – Віктор Байрак.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .