ХІІ обласний фестиваль національних культур Вінниччини «Подільські барви»

Упродовж останніх років управлінням культури і туризму Вінницької облдержадміністрації, Вінницьким обласним центром народної творчості чимало зроблено для створення умов гармонійного розвитку національних меншин, розвитку їхньої етнокультурної, мовної та релігійної самобутності.

За участю національних товариств, що працюють в області, проводяться культурно-мистецькі заходи, які об’єднують представників різних народів у єдину родину. Свідчення цього є яскраві свята, що репрезентують народну творчість, культуру, духовне багатство усіх національних груп, для яких є рідною оселею наш Подільський край, наша Вінниччина, наша незалежна Україна.

Обласний фестиваль творчих колективів національних меншин та етнічних груп Вінниччини «Подільські барви» був започаткований в 1998 році.

26 травня 2015 року в концертній зала Вінницької обласної філармонії ми провели ХІІ фестиваль, в якому взяли участь 19 творчих колективів та окремих виконавці 8 національностей (азербайджанські, польські, єврейські, чеські, циганські, індійські, білоруські, українські) з Жмеринського, Барського, Козятинського, Тиврівського, Шаргородського районів області та м.Вінниці.

На сцені яскравими барвами сяяли хореографічні, хорові, вокальні, інструментальні колективи та окремі виконавці, які продемонстрували народні танці та пісні різних народів, представники яких проживають у нас на Вінниччині.

Гостями фестивалю були ансамбль народного танцю «Добродар» Вінницького училища культури і мистецтв ім.М.Д.Леонтовича та заслужена артистка України Ірина Швець.

Вперше у фестивалі взяла участь громадська організація «Вінницька обласна азербайджанська община «ОГУЗ»», голова – Абдуллаєв Наміг Закіф огли (солісти Вафа Манафлі та Васіф Сафаров).

Учасників фестивалю вітали депутат Вінницької обласної ради Олеся Мороз, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Станіслав Городинський, заступник начальника управління у справах національностей та релігій Алла Ратинська, директор обласного центру народної творчості Тетяна Цвігун, а також голови національно-культурних товариств Вінниччини.

Фестиваль «Подільські барви» на Вінниччині через пісню і слово вкотре демонструє толерантність у ставленні до інших культур, прагнення до розвитку національних меншин на теренах нашого краю, взірець дружби і приязні в країні, яка задекларувала європейські цінності перед усім світом.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .