Всеукраїнське свято сатири і гумору ім. С. Руданського на Вінниччині

19 січня 2020 року у місті Калинівка на центральній площі біля районного будинку культури відбулося ХІІ Всеукраїнське свято сатири і гумору імені Степана Руданського, присвячене 186-й річниці від дня його народження.

На площі було розміщено світлиці територіальних громад району та «Містечко майстрів» за участю майстрів народного мистецтва Вінниччини та Калинівщини. На всіх чекав святковий ярмарок, смачні традиційні різдвяні страви, святкові віншування та пісні.

Свято розпочалося покладанням квітів до погруддя Степана Руданського, яке було встановлено на 180 річчя від дня його народження за народний кошт. Гостей свята вітали начальник управління культури і мистецтв Вінницької обласної адміністрації Ольга Дернова, заступник голови Вінницької обласної ради Михайло Кременюк, голова Калинівської державної адміністрації Володимир Гаврилюк , голова Калинівської районної ради Василь Поліщук, міський голова  Анатолій Шамалюк та  лауреати всеукраїнської літературно-мистецької премії ім.Степана Руданського, гості свята. Літературно-мистецьку премію за 2019 рік було присуджено за І місце :  Пасічнику Михайлу Павловичу, члену НСПУ  –  двотомне видання «Двовійна» який ще носить назву «Виклик ординцям – політична  сатира». ІІ місце – Березі Юрію Павловичу члену НСПУ за книгу сатири ат гумору «Що кому» –  сатиричні балади, байки, мініатюри, епіграми, афоризми та прозові замальовки. Це твори про те, що болить людям і гальмує рух вперед. ІІІ місце – Катічевій Марії Іванівні за збірку віршів «Тобі присвячую, земляче»,  поетесі, бібліографу-краєзнавцю Калинівської центральної районної бібліотеки. Авторка протягом багатьох років пише сценарії для Всеукраїнського свята сатири і гумору імені Степана Руданського. У вітальному слову Михайло Пасічник наголосив, що заздріть письменникам та митцям Вінниччини, саме тому, що обласна влада підтримує їх та їхні творчі ініціативи.

У святковій  програми було театралізоване відкриття  «І я знов живий світ оглядую…», вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії С.Руданського, виступи авторів-гумористів та читців гумору з Вінницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Волинської, Житомирської, Київської областей, а також музичних та фольклорних гуртів області і району. Гостями свята були народний артист України Микола Янченко, музичний гурт «Фанфари Купали» та гурт «Пан Карпо»

Також  відбулися  спортивно-розважальні  конкурси для молоді, розіграш святкової лотереї, народні гуляння та розваги для всіх учасників свята. Переможці змагань отримали гарні подарунки та підтримку вболівальників, гарячі оплески та вітання.

Завершилось свято вечірньою концертною програмою.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .