Всеукраїнський мистецький пленер «Обереги»

Вінницька обласна державна адміністрація

Громадська організація «Кращий художник»

Всеукраїнський мистецький пленер «Обереги»

(19–27 квітня 2021 року)

Мистецтво має вселяти надію. Саме з цією метою уже другий рік поспіль на Вінниччині проходитиме всеукраїнський мистецький пленер «Обереги». Він відбуватиметься з 19 по 27 квітня за участі художників з різних куточків країни. Пленер покликаний підтримати найкращих митців, щоб дати їм можливість на своїх полотнах не тільки показати красу нашої землі, але архітектуру, народні традиції і культуру. Очолюватиме творчу спільноту Володимир Козюк – Народний художник України, голова громадської організації «Кращий художник/The best artist». За його словами, упродовж проєкту художники мають відтворити на своїх полотнах найвизначніші місця Вінниччини. Тому головний меседж цьогорічного творчого пленеру «Відтворюємо Вінниччину».

«Проєкт «Обереги» має на меті відкрити усі прошарки великої історії, зробити це у новому сучасному форматі. Відтак під час пленеру цікаво і професійно буде показана уся краса нашого Поділля. Художники проживатимуть у готельно-ресторанному комплексі «Гостевія». Зважаючи на карантинні обмеження, вони виїздитимуть на локації малими групами і працюватимуть у різних місцях. У програмі Жмеринка, Браїлів, Тульчин, Бар, Печера та інші цікаві і визначні місця Вінниччини, – розповідає Володимир Козюк. – У час карантину особливо гостро постає питання підтримки сфери культури та мистецтва, виникає нагальна необхідність формування стратегії розвитку духовності Вінниччини та України. Відтак, проєкт «Обереги» має бути підтриманий на найвищому рівні. А поки що ми вдячні тому, що його підтримує Вінницька обласна державна адміністрація і особисто голова Вінницької ОДА Сергій Борзов».

До участі у пленері запрошені активні, амбітні художники, які прагнуть змін і готові завзято працювати і розвиватися. Вони неодноразово брали участь у проєкті «Кращий художник» і здобували перемогу. Серед них Богдан Макаренко (Україна, Київ), Олександр Брітцев (Україна, Харків), Неллі Кірман (Україна, Харків), Євгенія Божко (Україна, Одеса), Катерина Білетіна (Україна, Одеса), Злата Шишман (Україна, Одеса), Валерій Шматько (Україна, Харків), Володимир Стасенко (Україна, Львів).

У ролі кураторів виступлять виконуючий обов’язки ректора Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України Остап Ковальчук та генеральний директор Національного музею «Київська картинна галерея», заслужений діяч мистецтв України Юрій Вакуленко. А також науковці, меценати та інші люди небайдужі до мистецтва українці.

Нагадаємо, що минулого року всеукраїнський мистецький пленер «Обереги» проходив у Гайсинщині. Під час проєкту учасники проєкту відвідали музей братів Герасименків, написали портрети відомих народних майстрів та мисткинь – Фросини Міщенко, Тетяни Шпак, Віктора Косоківського, Наталії Шпак, а також відтворили на полонтах краєвиди Губника, Новоселівки та Бубнівки. Загалом за результатами пленеру було написано понад пів сотні робіт.

 

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .