Всеукраїнський практичний форум «Культура та креативні індустрії – як основа розумної стратегії розвитку малої території.»

4 травня 2017 року у місті Тульчин в рамках міжнародного фестивалю «OPERAFEST TULCHYN» відбувся всеукраїнський практичний форум «Культура та креативні індустрії – як основа розумної стратегії розвитку малої території.»


Із привітальним словом відкрив форум Міністр культури України Євген Нищук . Захід відбувся за ініціативи Міністерства культури України, управління культури і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації, для голів об’єднаних територіальних громад та міських голів малих міст України.

Під час свого виступу Євген Нищук відзначив важливість проведення Форуму у Тульчині, місті, в якому, зокрема, реалізується пілотний проект з культурно – економічного розвитку OPERAFEST TULCHYN. За його словами, подібні ініціативи дуже важливі для України і мають стати прикладом, як культурна ідея впливає на розвиток інфраструктури, залучає до міст туристів та надихає місцеві громади на зміни, як простору навколо себе, так і зміни власної свідомості.

Також учасниками та форуму були: начальник управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Станіслав Городинський, радник Міністра культури України Ірина Френкель, експерт з питань культурної політики, директор інституту культурного менеджменту (Німеччина) Патрік Фьоль, експерт, президент The Other Space Foundation, програмний директор The Multicultural Center in Warsaw Вітек Хебановский.

Під час проведення форуму учасники мали змогу ознайомитися із досвідом малих міст та громад країн ЄС, із методологією впровадження культурно-економічних проектів зміни парадигми сприйняття культури.
Піднімалися питання про децентралізацію в культурі, матеріально-культурну спадщину, інвестиції в культурні проекти, людські фактори збереження та відновлення духовно-культурних цінностей в умовах територіальних громад малих міст України, креативні індустрії галузі культури та мистецтва, тощо.

https://www.facebook.com/pg/vincult/photos/?tab=album&album_id=1916013181946975

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .