ЗАСТУПНИК МІНІСТРА КУЛЬТУРИ ЮРІЙ РИБАЧУК З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАВ ВІННИЧЧИНУ

Під час робочої поїздки до Вінниччини заступник Міністра культури України Юрій Рибачук  зустрівся з головою Вінницької обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм з метою  обговорення питання розвитку малих територій із використанням культурного ресурсу. Зокрема, згадували Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом «OPERAFEST TULCHYN», який відбувся 4-5 червня у легендарному Палаці Потоцьких у Тульчині, що став найбільш вдалим культурним стартапом 2017 року.

Валерій Коровій презентував низку культурно – туристичних проектів, які виникли і почали розвиватись у Вінницькій області та зазначив про необхідність фінансування культурних стартапів та ревіталізації культурного ресурсу регіонів, які впливають на сталість економічного розвитку громад та безпосередньо впливають на зміцнення кадрового потенціалу галузі.

Заступник Міністра культури також відвідав Вінницьку обласну універсальну наукову бібліотеку імені Тімірязєва, де директор закладу Наталя Морозова познайомила з роботою Регіонального тренінгового центру, центру  “Вікно в Америку”, приміщення якого  адаптовано для  потреб відвідувачів з особливими потребами.

Юрій Рибачук ознайомився з аналітичними матеріалами моніторингу роботи культурних установ в новостворених ОТГ регіону та зацікавився досвідом роботи експертної групи, яка системно відвідує новостворені громади, спілкується з керівництвом задля уникнення порушень чинного законодавства під час реорганізаційних процесів.

Ми бачимо проблеми, які виникають в процесі створення нових ОТГ і зараз намагаємось систематизувати та розробити рекомендації“, – розповіла заступник начальника управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Валентина Троян.

Юрій Рибачук наголосив на необхідності знайомства з досвідом роботи групи на рівні Міністерства культури з метою створення рекомендацій по системним змінам базового рівня галузі культури для України.

Під час ознайомлення з роботою Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Миколи Садовського, директор закладу Володимир Лозовський продемонстрував енергозберігаючі технології, які вже використовуються в театрі.

Заступник Міністра культури відвідав один із потужних мистецьких навчальних закладів Вінниччини – школу мистецтв “Вишенька”, яка цьогоріч святкує своє 15 – річчя.

У цьому мистецькому  закладі навчається 840 учнів. Завдяки впровадженню власних інноваційних програм, зокрема, груп раннього розвитку та програми “Освіта протягом життя”, що реалізуються в школі вже більше 5 років,  заклад значно урізноманітнює надані послуги та збільшує контингент.  Так, 50% учнів займаються на засадах самоокупності. Завдяки зусиллям Вінницької міської ради у 2011 та 2015 роках школа отримали 2 нових приміщення. Під час урочистих заходів керівництво школи отримало Грамоту від Міністерства культури України, а керівник закладу Тетяна Заїчко була нагороджена Відзнакою Міністерства культури України за досягнення в галузі культури і мистецтв.

“Велика увага у Вінницькій області приділяється питанням культури. Мене приємно вразили теплі, комфортні публічні простори міста Вінниці, матеріально – технічний стан закладів культури, ентузіазм та самовідданість працівників”, – сказав Юрій Рибачук, підводячи підсумки  робочої поїздки до регіону.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .