За сприяння голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія та Вінницького міського голови Сергія Моргунова в шістнадцятий раз весна у Вінниці розпочався XVI музичний фестиваль “Барви музики XX сторіччя. Авангард. Класика. Джаз” “СЛУХАЙ УКРАЇНСЬКЕ!”

За сприяння голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія та Вінницького міського голови Сергія Моргунова в шістнадцятий раз весна у Вінниці розпочався XVI музичний фестиваль “Барви музики XX сторіччя. Авангард. Класика. Джаз” “СЛУХАЙ УКРАЇНСЬКЕ!”

Його учасників та глядачів привітав начальник управління культури  Вінницької ОДА Станіслав Городинський та господар артистичного майданчика – генеральний директор Вінницької обласної філармонії Анатолій Левицький. Учасників фестивалю вітальним листом привітав міністр культури  України Євген Ніщук, у якому наголосив, що розвивати власне мистецьке коріння – головне завдання фестивалю, а пропагування українського музичного мистецтва нині на часі.

Кожен день проекту присвячено окремому музичному жанру. Форум презентує багатокольоровість від класики, яка за традицією має зелену фарбу до червоної – авангардного кольору. Програма Форуму цікава та насичена:

 27 ЛЮТОГО  – ВІДКРИТТЯ ФОРУМУ

Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії. Головний диригент – заслужений діяч мистецтв України  Мирослав  КРІЛЬ

Відомий вінничанам оркестр презентує програму європейської та української класики.

Колектив створений у 2003 році за ініціативи директора філармонії, заслуженого діяча мистецтв України Григорія Шергея. Засновником, першим художнім керівником і головним диригентом колективу є випускник Львівської консерваторії, нині – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль.

 28 ЛЮТОГО. Проект “ЧОТИРИ ПОКОЛІННЯ” “Той, хто співає у підвалі”

Виконавці: Дует “Гольфстрім” (Київ): Маріана Скрипа (скрипка)  Золтан Алмаші (віолончель).

1 БЕРЕЗНЯ.  Проект « ЗОЛОТО ДЖАЗУ».  Імпровізації в джазових тонах

Виконавці: Заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Полянський (форепіано, Київ), Ольга Плакидюк (вокал, Вінниця), Олена Шевченко (скрипка, Вінниця), Академічний камерний оркестр “Арката”. Художній керівник та диригент — заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков

На сцені філармонії — колектив, що є флагманом класичного музичного мистецтва на Вінниччині. Соліст вечора – заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Полянський – піаніст, композитор, учасник міжнародних джазових фестивалів. Здобув базову музичну освіту у Львівській державній консерваторії. Як соліст та у складі різних ансамблів, включаючи симфонічні оркестри, гастролював більш ніж у 100 містах від Далекого Сходу до берегів Ла Маншу, а також у США. У своїй виконавчій діяльності вдало поєднує академічну манеру із джазом.

 2 БЕРЕЗНЯ. ЗАКРИТТЯ ФОРУМУ Проект “Вальс зі старої платівки”

Виконавці: Ансамбль нової музики “Рикошет” (Київ)

Ансамбль нової музики “Рикошет” був створений 1999 року як ансамбль Київської організації Спілки композиторів України. Ініціатором та артистичним директором став композитор Сергій Пілютиков, а учасниками – студенти, аспіранти та випускники Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського. Ансамбль є творчою лабораторією молодих та сучасних композиторів і виконавців. В рамках проекту, який присвячено 80-річчю з дня народження всесвітньо відомого українського композитора Валентина Сильвестрова, будуть презентовані три твори композитора, що написані спеціально для колективу.

 Початок концертних програм о 18:30

Програма форуму дасть можливість поціновувачам різних музичних жанрів пережити хвилини насолоди і захвату.

023596875654

9966333

56498756

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .