Матеріали обласної конференції керівників мистецьких шкіл

 

ОБЛАСНА КОНФЕРЕНЦІЯ КЕРІВНИКІВ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ

Вінниця, 28 серпня 2020 року

На виконання наказу управління культури і мистецтв облдержадміністрації від 17.08.2020 року № 109  відбулась обласна он-лайн Конференція керівників мистецьких навчальних закладів регіону. За участю 62 учасників було обговорено підсумки  роботи мистецьких шкіл області у 2019-2020 навчальному році та визначено завдання на 2020-2021 навчальний рік. Відкрила  роботу конференції із вступним словом начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації  Ольга Дернова. Вона привітала присутніх з початком нового навчального року, ознайомила зі змінами, які очікуються в адміністративному устрої районного рівня та запевнила учасників конференції, що управління культури і мистецтв облдержадміністрації докладе максимум зусиль для розвитку мистецької освіти в області, як складової культурного життя громад.

Більш детально про забезпечення доступу до якісної початкової мистецької освіти та організації освітнього процесу в мистецьких школах області висвітлила заступник начальника управління Валентина Троян. В її виступі було проаналізовано фінансове, кадрове забезпечення та матеріальне-технічний стан шкіл, озвучено проблеми, з якими зіткнулися мистецькі школи в 2019-2020 навчальному році, особливо під час карантину.

За результатами роботи конференції визначено основні пріоритетні завдання для керівників мистецьких шкіл на 2020-2021 навчальний рік:

1) модернізація та оновлення технічного ресурсу мистецьких закладів;

2) стимулювання педагогічних колективів до розробки сучасних навчальних програм,  в т. ч. інклюзивної мистецької освіти початкового рівня з метою модернізації змісту культурно-мистецької освіти;

3) запровадження системи моніторингу якості початкової мистецької освіти;

4) сприяння грантової та іншої фінансової підтримки мистецьких навчальних закладів;

5) розширення міжнародної співпраці, обмін досвідом між закладами культурно-мистецької освіти з метою інтегрування українського культурного продукту у світовий простір.

Реалізація  вищезазначених завдань сприятиме:

    • забезпеченню доступності освіти у галузі культури;
    • приведенню у відповідність мережі закладів початкової мистецької освіти відповідно до чинного законодавства;
    • забезпеченню якості мистецької освіти через виконання освітніх нормативів та оновлення змісту початкової мистецької освіти шляхом розширення академічної свободи мистецьких шкіл.
  • Статистичні дані по Формі статистичного звіту 1-МШ

Обласна-конференції-2020-1 (1)

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .