Обласний он-лайн фестиваль-конкурс аматорського кіно «Кінометр»

Обласний фестиваль-конкурс аматорського кіно «Кінометр» був  зініційований обласним центром народної творчості у 2008 році. З того часу він проводиться щорічно за підтримки управління культури і мистецтв облдержадміністрації та до 2020р. бувшого  Центру кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля».

           За роки проведення фестивалю-конкурсу було представлено понад 200 короткометражних фільмів, де учасники продемонстрували належний рівень майстерності та володіння мистецтвом операторської, режисерської роботи, актуальності вибору теми, володіння основами монтажу фільмів.

Мета фестивалю-конкурсу: згуртувати талановитих, творчих молодих людей, налаштувати їх на хвилю творчого пошуку, а надалі, через відеофільми молодих кіноаматорів  привернути увагу громадськості до гострих соціальних проблем,  які, на жаль, є в нашому суспільстві, саме для того, щоб кожна людина зрозуміла, що вона несе відповідальність за все, що відбувається навколо неї. Для популяризації та розвитку кіноаматорства Вінниччини, представлення кращих фільмів аматорських кіностудій,  фіксацій  культурно-мистецький заходів  області діють 20 аматорських кіностудій, з них – 6 удостоєні почесного звання «народна аматорська». Це кіностудії: Гайсинського РБК, «Ювілей» Чечелівського СБК Гайсинського району, «Поділля» Тульчинського РБК, «Гіпаніс» Хмільницького РБК, «ТУК-студія» Тульчинського фахового коледжу культури та «Промінь» Мазурівського СБК Чернівецького району.

Щороку у листопаді до Вінниці з’їжджалися  кіноаматори Вінниччини та представляли фільми  у номінаціях: «Документальний фільм», «Ігровий  фільм»  та «Відеокліп». У зв’язку з  cкладною епідеміологічною ситуацією, що склалася у світі, та викликала проблеми проведення  культурно-мистецьких  заходів,  цьогорічний фестиваль – конкурс працював згідно всіх вимог  в он лайн  режимі.

Фільми переможців фестивалю-конкурсу будуть демонструватися в соціальних мережах та під час урочистого закриття та нагородження учасників обласного он -лайн фестивалю-конкурсу аматорського кіно «Кінометр» 27 листопада 2020р. о 12.00  у Вінницькому кінотеатрі «Родина».

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .