Проєкт «Щедрик – мелодія Вінниччини»

З ініціативи Сергій Борзов – голова Вінницької ОДА в рамках Плеяди культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина» з нагоди відзначення 30-ти річчя незалежності України, у м. Тульчин на території палацу Потоцьких було представлено проєкт «Щедрик – мелодія Вінниччини».
Автор ідеї – начальник Управління культури та креативних індустрій Ольга Дернова
Джерело: http://surl.li/yhhe
Надзвичайно символічно, що акція відбулась у Подільському Версалі – на площі палацу Потоцьких, який з 2020 року включений до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
В цей день відбулось масове виконання всесвітньовідомого твору Миколи Леонтовича − «Щедрик», який став справжнім брендом Вінницької області. 3512 виконавців, біля 60 вокальних колективів Вінниці та Вінницької області. Серед них: академічний камерний хор ім. В.І. Газінського м. Вінниця, хор Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М.Д. Леонтовича, капела Вінницького державного педагогічного університету ім. М.М. Коцюбинського, Подільський камерний хор «Леонтович-капела» Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича, народна аматорська хорова капела ім. М.Д. Леонтовича Тульчинського РБК.
Всі колективи-учасники вибудовані на площі перед палацом Потоцьких у радіальній формі − центр з променями, що відображатиме схему реконструйованої площі. Під час виконання відбувалась зйомка заходу дроном. Всі події транслювалися на екрани, розташовані з двох сторін центрального корпусу палацу Потоцьких.
До акції долучилися військовослужбовці Збройних сил України, представники Тульчинської територіальної громади, гості міста та всі, хто забажає.
Під час заходу було зафіксоване встановлення рекорду України на наймасовіше виконання «Щедрика» Миколи Леонтовича. Дипломи вручав Народний художник України, представник Книги Рекордів України, засновник Міжнародного пленеру «Кращий художник» Володимир Козюк. Наймасовіше виконання «Щедрика» Леонтовича і встановлення рекорду зафіксовано у«Книги рекордів України».
Після встановлення рекорду з наймасовішого виконання «Щедрика» М. Леонтовича відбувся концерт кращих колективів Вінницької області − учасників проєкту.
Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .