Управління культури і мистецтв розробило СТРАТЕГІЮ КУЛЬТУРНОЇ ПОЛІТИКИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Проведення культурної політики в умовах Децентралізації спрямовано на впровадження локальних інституційних змін, забезпечення культурних прав громадян та комплексне вирішення проблемних питань.
Стратегія починає діяти в період трансформації суспільства, що базується на міжсекторальній та міждисциплінарній взаємодії за участі всіх зацікавлених учасників, які реалізують завдання документу з метою розбудови спроможної громади Вінницької області та формування власної моделі культурного розвитку регіону.
В основі документу використані ключові положення культурної політики Європейського союзу. В даному документі культурна політика вперше трактується як міжгалузеве явище, що охоплює як усі сфери державного та суспільного життя так ї всі види культурної діяльності, гуманітарні науки, освіту, міжнаціональні відносини, підтримку українських надбань за кордоном, культурне та туристичне співробітництво, виховання та самовиховання громадян, просвітництво, розвиток дитячих та молодіжних рухів, формування інформаційного простору регіону та позиціювання Вінниччини на міжнародному рівні.
Ознайомитись із СТРАТЕГІЄЮ можна тут:

СТРАТЕГІЯ КУЛЬТУРНОЇ ПОЛІТИКИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ.

 

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .