ІІ Міжнародний оперний фестиваль – «OPERAFEST TULCHYN»

Понад 40 тисяч глядачів у 2018 році відвідали Другий «OPERAFEST TULCHYN».

8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів протягом трьох днів під відкритим небом 8-10 червня були презентовані глядачам.  Кожен концерт – гучна прем’єра, спеціально створена до фестивалю і адаптована під унікальний формат open air’у.

Понад 30 оперних зірок з Австрії, Італії, Німеччини, США та України, які виступали на Бродвеї, у Карнегі-хол, Віденській і Берлінській операх та у інших найпрестижніших оперних театрах світу.

Загалом у фестивалі взяли участь 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомих диригенти: Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна) і найкраща жінка-диригент світу Оксана Линів (Австрія – Україна).

4 мови виконання! На концертах та виставах OPERAFEST TULCHYN-2018 прозвучали опери українською, італійською, німецькою та англійською мовами.

Глядачі почули найкращі твори 17 геніальних композиторів усіх часів: Вольфганга Амадея Моцарта, Петра Чайковського, Миколи Лисенка, Руджеро Леонкавалло, Ріхарда Вагнера, Ендрю Ллойд Веббера, Джоаккіно Россіні, Гаетано Доніцетті, Джузеппе Верді, Георга Генделя, Лео Деліба, Миколи Римського-Корсакова, Семена Гулака-Артемовського, Джакомо Пуччіні, Жака Оффенбаха, Жоржа Бізе і Джона Кандера.

10 вражаючих муралів із зображеннями найвідоміших оперних театрів Європи, 5-метрова музична просторова інсталяція, присвячена мелодії «Щедрик», зона публічної освіти та відпочинку «Університет резиденції» та інші арт-об’єкти, створені у рамках проекту «Леонтович Арт-Квартал».

У суботу, 9 червня, о 16.00 відбулася прем’єра дитячої музичної вистави «Коза-Дереза» за мотивами однойменної опери Миколи Лисенка, яка вважається найпершою дитячою оперою не лише в українській музиці, а й загалом у світі. На фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у спільній постановці Вінницького академічного обласного театру ляльок і хорового колективу та оркестру Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича глядачів чекала зустріч не лише з усіма відомими героями казки, а й з Пасічником – нащадком козака-характерника, який вразив своїми дивовижними здібностями.

Режисер-постановник  – заслужений артист України Олександр Кузьмин, керівник хору – Ольга Бабошина, диригент – заслужений діяч мистецтв України Геннадій Муращенко, художній керівник проекту – заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн.

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .