20 лютого о 14:00 у рамках ІV Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2020» та проекту «Мистецтво єднає країни» у Вінницькому обласному художньому музеї відбудеться презентація персональної виставки живопису – Закіра Сабірова /Таджикистан/

Закір Сабіров – сучасний таджицький художник, дворазовий учасник Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist». У 2015 році завоював золоту медаль GOLDEN EAGLE в категорії PARALLELISM. Почесний Академік Російської Академії Мистецтв. На його рахунку, крім великої кількості персональних та колективних виставок у Таджикистані, декілька міжнародних – Україні, Алжирі, Іспанії, Італії, Індії, Китаї.

Увазі відвідувачів буде представлено майже 20 робіт, що відображають дві авторські мистецькі течії: «Нурворізм» (паралелізм) та «Танфорізм» (матеріалізм), основоположником яких є автор та пов’язані між собою однією філософською тематикою «Нові ріки». Перша теорія означає промінь і представляє особливе бачення навколишньої дійсності, як форму заперечення фіксованого плану в зображенні. Друга – розкриває існування світу в непомітних деталях і дозволяє через іронію, гротеск та інші способи відображати внутрішній світ людини, предметів, переломлених в тканині.

 

Джерело: http://zakir.gallery/

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .