На славетній Гайсинській землі зібралися шанувальники народної творчості, послідовники справи етнографа Гната Танцюри

12 червня 2016 року на славетній Гайсинській землі зібралися шанувальники народної творчості, послідовники справи етнографа Гната Танцюри, з нагоди славної ювілейної дати – 115 річниці з дня народження фольклориста-земляка.

На заключний етап 4-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу автентичних колективів, приуроченого 115-річчю від дня народження Г.Танцюри, прибули почесні гості: голова Гайсинської районної державної адміністрації Владислав Уткін, голова Гайсинської районної ради Григорій Боровий, Гайсинський міський голова Анатолій Гук, Заслужений Артист України, начальник Вінницького обласного управління культури і мистецтв Станіслав Городинський, земляк Гната Танцюри, дослідник фольклору та етнографії, засновник часопису «Народознавство», завідувач відділом фольклористики інституту мистецтвознавства, фольклору та етнології Національної академії наук України Микола Дмитренко, Заслужений працівник культури України, кавалер ордена княгині Ольги, директор обласного центру народної творчості Тетяна Цвігун, Заслужений працівник культури України, начальник відділу культури і туризму Гайсинської районної державної адміністрації Микола Ричков, донька  фольклориста Наталія Громова, фольклорно-етнографічний ансамбль «Бовсунівські бабусі» з Житомирської області, козацький гурт «Червона калина» з Чернігівської області, фольклорне тріо «Ексампея» з Кіровоградської області, етно-майстерня «Коло» з м. Вінниці.

Територіальні громади Гайсинського району представили світлиці та традиційно, як на Україні заведено, зустріли хлібом-сіллю дорогих гостей. У святковій фестивальній ході урочисто пройшли до музею-садиби Гната Танцюри переможці ІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу автентичних колективів, колективи підвідомчих закладів культури міста, представники 26-ти  територіальних громад району на чолі з сільськими головами.

З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулися голова Гайсинської районної державної адміністрації В.А.Уткін, начальник обласного управління культури С.С. Городинський, завідувач відділом фольклористики інституту мистецтвознавства, фольклору та етнології Національної академії наук України М.К.Дмитренко, директор обласного центру народної творчості Т.О.Цвігун та дочка фольклориста, Н.Г.Громова.

Від імені святкового зібрання, шанувальників народного мистецтва були покладені квіти до Меморіальної Дошки та на могилу невтомного збирача усної народної творчості Г.Т.Танцюри.

Після урочистих заходів на святковому майданчику в парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького відбувся концерт за участю фольклорних гуртів з Чернігівщини, Кіровоградщини та кращих фольклорних колективів Гайсинського району.

 

20160612_130320

20160612_134641

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .