У Шаргороді проведено атестацію аматорських колективів

Згідно планів роботи Шаргородського відділу культури і туризму районної державної адміністрації та районного будинку культури в приміщенні Шаргородського будинку культури проведено атестацію  трьох народних  аматорських колективів на предмет  підтвердження звання «народний»  та одного аматорського колективу на  предмет присвоєння звання «зразковий».

Підтверджували почесне звання «народний», за  жанрами мистецтва, а саме:

вокально –хоровий :

  • народний аматорський  хоровий колектив Шаргородського районного будинку культури,  керівник Володимир Солодун.
  • народний аматорський чоловічий  ансамбль народної пісні «Явір» Мурафського СБК, керівник Галина Ковалишена.

музичний:

  • народний аматорський оркестр народних інструментів Джуринської  дитячої музичної школи,  керівник Петро Велічко,  диригент –  Анатолій  Копиченський.

Один колектив хореографічного жанру атестувався на предмет присвоєння почесного  звання «зразковий» – студія  естрадного танцю  “ROYAL DANCE” Шаргородського районного будинку культури, керівник Тетяна Станік. Даний колектив  – призер багатьох міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів та фестивалів, неодноразово отримував Гран–Прі. На сьогодні  в колективі 90 учасників. Працює 3 вікові  групи: молодша, середня та старша.

Оцінювала колективи атестаційна комісія з області :

– заступник директора Вінницького обласного центру народної творчості, голова атестаційної  комісії Олена Назарець;

– провідний методист із вокально–хорового мистецтва обласного центру  народної  творчості  Ніна Джус ;

– провідний методист із народно-інструментального мистецтва обласного центру  народної  творчості  Наталія Римаренко;

керівник народного аматорського ансамблю народного танцю «Ровесник» технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету, заслужений працівник культури України Василь    Бондарчук.           

Атестаційна комісія  одноголосно наголосила, що колективи плідно працювали і заслуговують на підтвердження звання, а студія естрадного танцю варта того, щоб бути поряд із народними колективами Шаргородщини, яких сьогодні в районі  діє 15,  окремі з них відомі на всю область.

Остаточне рішення про підтвердження звання «народний» та присвоєння звання «зразковий» прийматиме колегія управління культури і мистецтв облдержадміністрації.

DSC_0057

DSC_0072

DSC_0082

DSC_0090

DSC_0110

DSC_0113

DSC_0138

DSC_0159

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .