Культурно-мистецький проєкт «Art PALACE»

З нагоди відзначення Міжнародного дня Європи та Міжнародного дня музеїв на території Палацу Потоцьких в Тульчині 19 травня 2021 року відбудеться відкриття культурно-мистецького проєкту «Art PALACE».

Культурно-мистецький проєкт «Art PALACE» – це особливий проєкт, який спрямований на розвиток культури, народного та професійного мистецтва, популяризацію та збереження історико-культурної спадщини та є головною складовою соціально-економічного розвитку Вінниччини.  Свідченням цього є реалізація державної програми «Велике будівництво», завдяки якій перлині культурної спадщини Вінниччини – Палацу Потоцьких в Тульчині проведено реконструкцію площі.

За задумом організаторів, захід сприятиме збереженню пам’ятки Національного значення XVIII ст. Палацу Потоцьких, посилить привабливість міста Тульчина для туристів, сприятиме розробці нових туристичних маршрутів, розвитку місцевої інфраструктури та культурного простору міста. В рамках проєкту заплановано презентації виставок: «Визначні пам’ятки Вінниччини», «Сакральні пам’ятки національних громад Східного Поділля», «Прадавнє золото Поділля» (обласний краєзнавчий музей); факсимільні репродукції «Потоцькі повертаються в Тульчин» та  ювілейна художня виставка до 45-річчя з дня заснування Вінницької обласної організації Національної спілки художників України (обласний художній музей).

Для відвідувачів Палацу викладачами та студентами Тульчинського фахового коледжу культури підготовлено концертну програму «Травнева феєрія», а також відбудеться церемонія нагородження працівників музейних закладів області почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради з нагоди Міжнародного дня музеїв.

Заходи проводитимуться з дотриманням усіх протиепідемічних заходів  безпеки.

Контакти: inform@vincult.gov.ua

https://www.facebook.com/cultvin

 

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .