Президент України підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу

Світлина від Вінницька обласна державна адміністрація.

         Президент України Володимир Зеленський підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу в Україні.

Документи   ухвалено Верховною Радою України на позачерговому засіданні 17 березня 2020 року.

Глава держави підписав Закон № 530-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Цей документ спрощує процедуру закупівель товарів, робіт та послуг, необхідних для боротьби з COVID-19. Лікарські засоби, призначені для боротьби з COVID-19, ввозитимуться без мита й ПДВ. Медикам, які зайняті на роботах з ліквідації захворювання, встановлено надбавку у розмірі до 200% заробітної плати. Працівники отримують можливість за рішенням роботодавця працювати з дому або взяти неоплачувану відпустку протягом усієї тривалості карантину.

Крім того, на період карантину не нараховуються штрафи й пеня за несплату житлово-комунальних послуг, забороняється зупиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їхньої неоплати або оплати не в повному обсязі, заборонене примусове виселення громадян за несплату житлово-комунальних послуг. На час карантину забороняється скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Згідно із законом, юридичний факт запровадження карантину належить до форс-мажорних обставин. Граничний термін подання електронних декларацій публічних осіб у цьому році продовжується до 1 червня. За порушення правил карантину запроваджується адміністративна відповідальність.

Детальніше за посиланням: http://president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-pidpisav-zakoni-spryamovani-na-protidiyu-60209?fbclid=IwAR3P3QqYQTk5YPGM_IVHEEXPN_e8X50Qyp0AIzLovpGHgd0in66Mk-ss7rw

Коментування закрито.

Comments are closed.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 Internftional Licence, якщо не зазначене інше .